Waartoe dienen .obj-bestanden?

Een .obj-bestand is een bestand dat is gegenereerd met sommige modelleringssoftware, zoals Archicad, 3DSMax, Rhinoceros, Inventor en vele anderen. Er kunnen ook verschillende toepassingen aan Revit worden toegevoegd om obj.-bestanden te kunnen exporteren.

Door het deponeren van het bestand in stap 4 van onze editie van BIM-objecten, kunt u hiermee een model genereren in de viewer op ons platform.

BIM&CO zorgt voor het genereren van het model voor de viewer op het moment dat u een Revit-model deponeert.
Zodra het model is gegenereerd en het weergavevoorbeeld actief is, verandert het grijze oog in blauw.

Klik op een van de referenties van uw object om het te visualiseren.

U kunt ook veel andere formats op BIM&CO deponeren, maar de viewer wordt dan niet automatisch geactiveerd.

Bijvoorbeeld door een Archicad 3D-model te deponeren:

Klik op het model waaraan u een .obj-bestand voor de viewer wilt koppelen

U ziet twee secties verschijnen om modellen toe te voegen. Degene aan de linkerkant is degene die ons interesseert. U kunt uw previewmodel hier handmatig toevoegen.
Deponeer ofwel een .obj of een .zip, dat een .obj, een mtl en textuurbestanden bevat.

Voorbeeld van het deponeren van een enkel .obj:

Het oog is nu blauw:

Het model op de viewer zal geen textuur hebben:

Als ik nu texturen toevoeg, moet je deze in de .zip toevoegen:

Alle elementen hergroeperen in een .zip

Voeg vervolgens de .zip toe aan de objecteditor om deze zo in de viewer weer te geven.

Bijgewerkt op: 19/07/2018